Menu
  • Del

Henvendelse til rigspolitiet angående genåbning af campingbranchen

Dato: 21- 01- 2021

 

Camping Outdoor Danmark har henvendt sig til rigspolitiet angående genåbning af campingbranchen, og dispensation til fremvisning af vogn.

På nuværende tidspunkt har flere ordfører taget sagen op og flere stiller spørgsmål til ministeren.

I henvendelsen til rigspolitiet skrev Camping Outdoor Danmarks følgende:

 

På vegne af Campingbranchen håber vi på en løsning for den generelle nedlukning af udvalgsbutikker.

Caravan og Autocamper forhandlerne er typisk mindre forretninger med værksted, salg af reservedele, udstyr og campingvogne. Typisk er der et mindre indendørs- og en fodboldbanestort udendørs udstilling ( se vedhæftede billeder).

Vi vil gerne søge dispensation for tvangslukningen/fremskyndelse af åbning af vores forretningerne til at fremvise vogne udendørs uden fysisk kontakt. De indendørs butikker vil fortsat være lukket ned og kun med adgang til skranke for afhentning af online bestilte varer og værkstedskunder.

Vi har flere løsningsforslag til hvorledes udendørs vogne kunne fremvises fuld forsvarligt og med alle corona anbefalinger overholdt.

 

Løsning 1:

Dispensation til at vores udendørsshow kunne få lov til at stå ulåst i åbningstiden, så kunderne selv kan gå og kigge i vognene uden fysisk kontakt til os ? Eventuelle spørgsmål / forhandling kan klares over telefon.

Umiddelbart må ejendomsmæglere fremvise boliger men vi må ikke have vores  ”kørende sommerhuse”  åbne så kunder selv kan gå og kigge på dem også kontakte telefonisk for rådgivning.

Vi har ikke den kunde mængde igennem på en dag som f.eks. et byggemarked eller planteskole. Vi har typisk på denne årstid mellem 5-15 kunder inde om dagen.

Det er væsentligt for os, at have vognene på pladsen åbne da ingen køber en campingvogn online uden selv at have kunnet kigge på den.

Vi er fuldt ud okay med at vi ikke skal have fysisk kontakt med kunden, hvis kunden selv må gå og kigge udendørs.

 

Løsning 2:

Potentielle kunder kan evt. booke en fast tid, hvor de kan få lov at få 1 campingvogn låst op og selv besigtige dem.
Eventuelle spørgsmål og forhandlinger kan ske over telefonen/facetime, så er der ingen fysisk kontakt til kunden.
Efterfølgende af sprittes vognen når kunden er gået igen og vognen aflåses.

Kunder investerer ikke fra 100.000 til 700.000 kr. i en campingvogn/autocamper uden at have haft mulighed for at besigtige vognen fysisk. Så det er ret væsentligt for branchen, at der findes en løsning på hvorledes kunderne alene uden fysisk kontakt med personale har mulighed for at besigtige bare en vogn, der står ude under åben himmel.

Bilforretninger har fået lov at fremvise biler andre steder end på deres egen matriklen. For os at se er det bare mere ”Corona sikkert” at kunderne selv kan besigtige vognene end at de står ansigt til ansigt hjemme ved kunden.

For os giver det ingen mening at Campingbranchen ikke må fremvise langvarige forbrugsgoder under sikre forhold og være med til at holde hjulene i gang i Danmark når blandselv slik, blomsterforretninger, vinhandlere må have åbent under en pandami ?  Campingbranchen er jo netop kendetegnet ved store luftige arealer med begrænset antal daglige besøgende og har således gode muligheder for at håndtere kunder efter alle foreskrifter.  

Vi vil være taknemmelig for om der kan gives en dispensation/fremrykning af åbning efter ovennævnte eller anden form for løsning.

 

Kontakt os
Jens Brendstrup
Direktør i Camping Outdoor Danmark
Jens Brendstrup