Menu
  • Del

Camping Outdoor Danmarks formål med forslag om separat kategori for autocampere som køretøj

Dato: 26- 04- 2023

I det sidste stykke tid har der i medier og på de sociale medier været en livlig diskussion i forhold til Camping Outdoor Danmarks forslag om, at der skal oprettes en separat kategori for autocampere som køretøj i registreringsloven.

Grunden til forslaget er som følger: Branchen har udtrykt ønske om egen kategori for autocampere, da vi må konstatere, at hver gang der bliver lavet ændringer i lovgivningen for personbiler eller varebiler, opstår der ændringer i udgifterne til det at eje en autocamper. Samtidig har vi stillet forslag over for regeringen, at en autocamper får samme status som veterankøretøjer, når det omhandler grøn ejerafgift/CO2 udledning. Veterankøretøjer betaler 25% af den samlede regning for dette, og eneste krav er, at det ikke er det primære køretøj i husstanden. Derfor kan vi kun komme til den ændring, hvis en autocamper får sin egen kategori.

Camping Outdoor Danmark har tidligere omtalt, at egen kategori også kom til at åbne for regulering af parkering for autocampere. Vi mente, at det var noget kommuner kunne benytte, hvis der var steder, hvor autocamperparkering ikke var hensigtsmæssigt.

I vores konstruktive dialog med Autocamperrådet (ACR) er vi dog kommet til den holdning, at Camping Outdoor Danmark ikke længere vil påtale denne mulighed for regulering af parkering i forbindelse med forslaget, og vil sikre os, at et eventuelt lovforslag kun kommer til at berøre indregistrerings – og afgiftsdelen, som er til gavn for forhandlerne og til slut kunderne.

Vi gør opmærksom på, at vores forhandlere i branchen aldrig har foreslået nogen form for regulering af parkering for autocampere.

 

Kontakt os